Mame32 Plus!


Mame en popüler ve en çok oyunu destekleyen emulatördür. Mame32 Plus! orjinal mame üzerine kuruludur ve windows üzerinde çalışır.
Önemli olan bir diğer nokta ise oyunların çalışması için gerekli olan bios dosyalarıdır. Örneğin NEOGEO oyunlarını çalıştırabilmemiz için NEOGEO bios dosyası gerekmektedir. Alttaki linkte topluca bios dosyaları verilmiştir.


Download

İndirme linki kaldırılmıştır.
Blogta daha güncel versiyonunu verdiğim MameUI32 yi indirmek için tıklayın.

Mame32 Plus! emulatorunu indirdikten sonra unzip yapın. Sonra bios dosyalarınıda indirip roms klasörüne koymalısınız. (rom ve bios dosyalarını unzip yapmadan roms klasörüne atın.)
Daha sonra ise istediğiniz oyunların romlarını indirin ve roms klasörüne atın.


Emulatör, romlar ve bios dosyalarını indirip yerlerine yerleştirdikten sonra sıra oyunu çalıştırmaya geldi.


Available Arcades yazan yere tıklayınca elimizde olan oyunlar çıkacaktır. (Yenilemek için F5 e tıklayın.) Ordan istediğimiz oyuna tıklayınca oyun açılacaktır.


Oyunun ilk açılışında yasal uyarı ekranı çıkar. Klavyenizde O ve K (OK) harflerine basın. Tuş ayarları için herhangi bir oyunda TAB tuşuna bas. Açılan menüden input this game'i seçin ve p1 button 1, p1 button 2 vb. onların üzerine gelip ENTER'a basın sonrada klavyede ayarlamak isteğin tuşa denk gelicek biçimde ayarlayın. Ayar bitince ESC tuşuyla çıkabilirsiniz.
Oyun içinde diğer ayarları yapmak için ise TAB tuşuna basınca çıkan menüyü kullanabilirsiniz.
İlk açılışta 5 jeton atma tuşu, 1 ise oyuna başlatma (Player 1) tuşudur.


atarioyunlari.blogspot.com

Hiç yorum yok: