CPS3 Emulator

CPS3 Emulator ile CPS3 (Capcom Play System 3) oyun sistemine ait oyunları oynayabilirsiniz.
İsteyenler alttaki linkten emulatörü indirebilirler. Tabi sitesinden indirirseniz ufak bir ayar yapmanız gerekiyor. Onu da altta anlattım. Veya direk yüklediğim linkten ayarlanmış şekilde de indirip ayarla uğraşmayın.

CPS3 Emulator v1.0a
http://nebula.emulatronia.com/

Yukardaki linkten emulatörü bilgisayarınıza indirip zipten çıkartın. İndirmiş olduğunuz oyun romlarını zipli şekilde emulatörün ana klasörüne atın. Son olarak emulatörün ana klasöründe emulator yazılı bir dosya var ona tıklayın açın. İçinde alttaki yazıları göreceksiniz.

;Configuration file for the Capcom System 3 emulator
;All text to the right of ; is ignored (use as comments)

;Add your rom directories here (max 10)
;ROMS subdirectory in the same folder than the exe is always scanned when searching for roms
;(remove the ; form Dir1)
[RomDirs]
;Dir1=c:\cps3\roms

Mavi olarak yazdığım yeri Dir1=.\ olarak değiştirip kaydediyoruz.(Baştaki noktalı virgül yok)

CPS3 Emulator v1.0a Mega.nz 'den (ayarlanmış şekilde) indirmek için tıklayın.


Artık oyunu açmaya hazırız. Emulatörü açıyoruz. Önce yukarda sol köşede bulunan Emulator yazısına tıklayıp daha sonra da Load Rom a tıklıyoruz. Elimizde romu olan oyunun adının üstüne gelip çift tıkladığımızda oyun açılıyor.

Oyuna girdikten sonra isterseniz tuşları kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Yukardaki menüden önce Game daha sonra Configure Controls... yazısına tıklıyoruz ve açılan pencerede 1 ve 2 . oyuncu için tuş listesi açılıyor. Değiştirmek istdiğimiz tuş varsa üzerine gelip çift tıklıyoruz Press a button or key yazısı çıkıyor klavyeden hangi tuş yapmak istiyorsak ona basıyoruz ve değişiyor.

Eğer bilgisayarınızda oyun çok yavaş çalışıyorsa + tuşuna basıp hızını arttırabilir çok hızlı çalışıyorsa - tuşuyla yavaşlatabilirsiniz.

Hiç yorum yok: