Kawaks Emulatoru

WinKawaks, Türkçe'yi de destekleyen bir NeoGeo, CPS1 ve CPS2 emulatörüdür. (CPS - Capcom Play system)
Mame emulatörü kadar çok oyunu desteklememesine rağmen kullanım kolaylığı, hızı ve en önemlisi de görüntü kalitesi ile diğer atari oyunları emulatörlerini rahatlıkla geride bırakmıştır. Ayrıca Kaillera eklentisi sayesinde internet üzerinden oyun oynamaya olanak sağlar.

Kawaks emulatörünü aşağıdaki bağlantıda bulunan siteden indirebilirsiniz.

WinKawaks 1.63

http://cps2shock.emu-france.info/download.html
veya
https://yadi.sk/d/z6wLkVbzfKVUJ

Yine aynı siteden veya aşağıdaki bağlantıdan Kawaks screenshot pack v1.63 dosyasını indirip dosyanın içerisindeki resimleri emulatörün içerisinde bulunan sshots klasörüne koyarsanız oyunların küçük ön izleme resimleri de eklenecektir.

https://yadi.sk/d/1yEGKmjdfKVUQ

Neogeo oyunlarını oynamak için neo-geo bios dosyası gerekmektedir.  Bios dosyasını aşağıdaki bağlantıdan indirip, zipli şekilde emulatörün içerisindeki roms/neogeo klasörününe atmanız gerekmektedir.

Neo-geo Bios


Oyun oynamak için ise kawaks emülatörünün içindeki roms isimli klasöre indirdiğimiz romları zipli şekilde atıyoruz.

Kawaksı çalıştırdıktan sonra Türkçe yapmak için üstten misc daha sonrada choose language pack yazan yere tıklıyoruz. Turkish.lng yi seçip tamam diyoruz ve Türkçe oluyor.

Oyuna başlamak istersek dosyaya tıklıyoruz ordan oyun yükleyi seçiyoruz sağ tarafta only available yazan yeri seçersek bizde olan oyunlar listelenir.

Tuşları ayarlamak içinse üstten oyuna tıklıyoruz ordan tuş ayarları ve oyuncu 1 içini seçiyoruz. Tuşları istediğimiz gibi ayarlıyoruz.
Yeni rom yükledikten sonra oyunun adı listede yoksa sağ tarafta bulunan scan for new yazan yere tıklayın.

Oyunları tam ekranda oynamak istersek yukardan video daha sonra resimde de görebileceğiniz gibi video filtresi seçiminden beğendiğimiz ayarı seçiyoruz. Bu şekilde tam ekran yaptığımızda net bir görüntü sağlayabiliriz.

CPS 1 Rom
CPS 2 Rom
NeoGeo Rom

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Dostum bu gördüğüm en iyi türkçe emülatör sitesi bu güzel site için çok teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Kardeş çooooooooooooooooook teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

Atari oyunlarını çoook eskiden beri severdim taki bizimkiler Atarimi satıncaya kadar hatırlıyorum :( 10 yaşındaydım bir daha Atariyi göremeyeceğimi sandım ama yanılmışım saol dostum! :D

Unknown dedi ki...

Adamın dibisin karşiim

Unknown dedi ki...

ben bi cd almıştım küçükken çok eski pc vardı babamın muhtarlık bilgisayarı ses kartı bile yoktu ben fatal fury 3 müş burda buldum neo geo diye açılıyodu vay be maziye bak amma sevindim inş açarım

Adsız dedi ki...

Dostum sen ne yaptın ya mükemmel olmuş site, tıkla indir herşey parmaklarımın ucunda çok teşekkürler başarılar...

Unknown dedi ki...

Çoook tşkler kardeş...